16 noiembrie 2011

13 migranti depistati la frontiera de vest a Romaniei


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 13 persoane, cetateni marocani, algerieni, palestinieni si irakieni care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei. 4 migranti au fost depistati ascunsi intr-un tir incarcat cu role de vata minerala si 9 migranti au fost retinuti la "frontiera verde". In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale.
  • Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bors, judetul Bihor, au depistat patru cetateni irakieni ascunsi intr-un locas special amenajat sub sasiul unui automarfar condus de un cetatean grec.
    In data de 15.11.2011, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul grec Alexopoulos C., in varsta de 50 ani, conducand un autocamion incarcat cu role de vata din Grecia pentru o societate comerciala din Germania. Acesta era insotit de conationalul sau Dimitrios L., in varsta de 50 ani.
    In baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu autoritatile de frontiera maghiare au efectuat controlul mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, ascunse intr-un locas special amenajat sub sasiul automarfarului, patru persoane de sex masculin.
    In urma cercetarilor s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni din Irak, cu varste cuprinse intre 16 si 20 ani si intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
    In cadrul cercetarilor preliminare, soferul automarfarului a mentionat ca nu avea cunostinta despre modul cum s-au urcat cele patru persoane in vehicul.
    Celor patru migranti politistii de frontiera le-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
    Totodata, cercetarile sunt continuate in vederea depistarii persoanelor implicate in organizarea si calauzirea grupului, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale.
  • Ieri, 15 noiembrie a.c. politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, doua grupuri de persoane de sex masculin, care nu isi justificau prezenta in zona. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, pentru cercetari.
    Astfel, s-a stabilit ca este vorba despre cinci marocani, doi algerieni si doi palestinieni, cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, care au trecut fraudulos frontiera din Serbia, incercand sa intre ilegal in Romania.
    Cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
    Lucratorii nostri au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana