18 noiembrie 2011

500 euro mita refuzata de un politist de frontiera


In urma denuntului formulat de un politist de frontiera din cadrul P.T.F. Albita, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, au prins in flagrant o persoana din R. Moldova care a incercat sa ofere 500 euro politistului, pentru a nu i se intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
La data de 17.11.2011, la P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul Alexandru V., in varsta de 36 ani, din R. Moldova. Cu ocazia controlului de frontiera au fost depistate mai multe pachete de tigari, peste limita legala, pe care barbatul nu le-a declarat autoritatilor vamale. Totodata, in urma verificarilor s-a constatat ca cel in cauza nu se afla la prima incercare de a introduce in tara cantitati de tigari, in luna septembrie a.c. fiind depistat cu 458 pachete de tigari nedeclarate.
Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera i-au intocmit barbatului acte premergatoare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Pe timpul cercetarilor, Alexandru V. a promis politistului de frontiera 500 euro drept mita. Desi, agentul de politie a refuzat si i-a adus la cunostinta ca fapta sa reprezinta infractiunea de dare de mita, barbatul a insistat in oferirea banilor, fapt pentru care politistul de frontiera a raportat evenimentul sefilor ierarhici.
In baza sesizarii I.J.P.F. Vaslui, ofiterii D.G.A. - Vaslui, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, s-au deplasat la fata locului si au constatat comiterea infractiunii de dare de mita.
Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale fata de persoana in cauza pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si contrabanda.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana