1 noiembrie 2011

Autoturism de lux burdusit cu tigari

Politistii de frontiera ieseni au intocmit lucrare penala unui iesean care a incercat sa introduca in Romania 34.000 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

La data de 31 octombrie a.c., in jurul orelor 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat la controlul specific, pe sensul de intrare in tara, ieseanul Roman P., in varsta de 23 ani, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in judetul Iasi.

In urma controlului, echipa formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locas special amenajat intre spatarul banchetei din spate si portbagaj, in portierele spate si dreapta fata, in spatarul de la scaunele din fata, in locasul pentru filtrele de polen si in roata de rezerva a autoturismului , cantitatea de 34.000 tigarete marca Winston Blue cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale in vigoare, inspectorii vamali au dispus sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda in valoare de 10.000 lei, ridicarea bunurilor si retinerea autoturismului, in valoare de 21.575 lei in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera au intocmit lui Roman P. lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana