7 noiembrie 2011

Captura impresionanta de tigari la Galati


In acest sfarsit de saptamnana, politistii de frontiera galateni au realizat o captura impresionanta de tigari de contrabanda pe Dunare, dand o grea lovitura persoanelor angrenate in astfel de activitati ilegale. In urma controlului unui convoi de barje ce venea din Ucraina, politistii de frontiera au descoperit, ascunse intre peretii unei barje ce transporta minereu, 176.000 pachete de tigari in valoare de peste 380.000 lei.
Astfel, in data de 04.11.2011 in Punctul de Trecere a Frontierei Galati - Portuar, a fost efectuat controlul specific de intrare in tara asupra convoiului OREMBURG pavilion Ucraina, convoi care avea in componenta un numar de 6 barje incarcate cu pelete, carbune si diverse tipuri de minereu, marfa ce a fost incarcata in Portul Ismail - Ucraina avand ca punct de destinatie Port Ruse - Bulgaria.
In urma controlului, pe una dintre barje a fost descoperita disimulata intre peretii tribord-babord si peretii calei, cantitatea de 3.520.000 tigarete (176.000 pachete tigari) de diferite marci (MT, Plugarul, Doina si Temp) cu timbru de acciza R. Moldova, fara documente de insotire a marfii.
In vederea stabilirii provenientei tigarilor de contrabanda, barja deservita de un echipaj format din doi cetateni ucraineni, a fost indisponibilizata in Portul Galati.
Intreaga cantitate de tigari in valoare de 383.548 lei a fost ridicata in vederea confiscarii urmand a fi introdusa in camera corpuri delicte a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati, cercetarile fiind continuate de catre organele competente.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana