2 noiembrie 2011

Contrabandist retinut cu focuri de arma la frontiera romano-ucraineana


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut in apropierea frontierei, un cetatean roman care transporta aproximativ 15.000 pachete de tigari de contrabanda.
Pentru retinerea contrabandistului politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederile legale in vigoare.
Tigarile in valoare de aproximativ 70.000 lei au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoana in cauza este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
Astfel, in dimineata zilei de 02.11.2011, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei au observat in apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de politistii de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga profitand de intuneric si terenul impadurit. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de arma in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea numitului R.Nicolai in varsta de 23 de ani, domiciliat in localitatea Izvoarele Sucevei.
In zona unde a fost retinut tanarul, s-au descoperit mai multe colete voluminoase ce contineau aproximativ 15.000 pachete de tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana.
Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti in vederea atribuirii numarului unic.
Intreaga cantitate de tigari in valoare de aproximativ 70.000 lei a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni.In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana