14 noiembrie 2011

Doua autoturisme si o semiremorca furate din state ale Uniunii Europene descoperite la frontiera romana


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera romani au depistat doua autoturisme Audi Q7 si o semiremorca Schmitz, declarate ca fiind furate din Rusia, Franta si Slovenia. De la inceputul anului 2011, politistii de frontiera au depistat in zona de competenta 337 autovehicule declarate furate.
  • In data de 13.11.2011, in jurul orei 08.30, s-a prezentat la P.T.F. Zimnicea, judetul Teleorman, pe sensul de intrare in tara cetateanul bulgar Stefan P.S., in varsta de 36 ani, la volanul unui autoturism marca AUDI Q7 inmatriculat in R. Bulgaria. Acesta era insotit de fratele sau Stoyan P.S., care era administratorul firmei din Sofia careia apartinea autoturismul.
    La controlul de frontiera si in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca autoturismul in cauza figureaza in bazele de date ca fiind furat din luna iunie 2010, din Rusia.
  • In data de 14 noiembrie a.c., in jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judetul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice, cetateanul sarb Dragan S., in varsta de 36 ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi Q7, pe care erau aplicate placute cu numere de inmatriculare de Serbia.
    La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Franta din septembrie 2009. Conducatorul auto a declarat ca a cumparat masina de la o firma din Serbia contra sumei de 24.600 euro si nu stia ca aceasta este furata.
In ambele cazuri politistii de frontiera au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta si pedepsita prin art. 221 C.P., raportata la art. 208, alin. 1 si 4 C.P.
Autoturismele au fost indisponibilizate la sediul Sectoarelor Politiei de Frontiera pana la finalizarea cercetarilor.
  • Duminica, 13 noiembrie a.c., in jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judetul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul sloven Alojz K, in varsta de 50 ani. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes Benz si semiremorca marca Schmitz, ambele vehicule fiind inmatriculate in Slovenia.
    Cu ocazia formalitatilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca semiremorca este un bun cautat de autoritatile slovene pentru confiscare.
    Mai mult, la verificarea asigurarii internationale tip carte verde pentru autovehiculul Mercedes Benz, politistii de frontiera au observat ca documentul nu este unul autentic, prezentand mai multe modificari.
    Conducatorul auto a declarat ca urma sa conduca ansamblul de vehicule din Slovenia pana in Ucraina, pentru societatea la care este angajat.
    In cauza au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de tainuire la furt si uz de fals.
    Totodata, semiremorca a fost indisponibilizata la sediul S.P.F. Halmeu pana la finalizarea cercetarilor.
In primele zece luni ale anului curent, in zona de competenta politistii de frontiera au descoperit 337 autovehicule furate (253 autoturisme, 11 microbuze, 23 automarfare, 41 motociclete, 9 remorci), cu 28,6% mai mult comparativ cu perioada similara 2010 cand au fost depistate 262 autovehicule furate (autoturisme - 202, automarfare - 25, microbuze - 13, motociclete - 15, remorci auto - 7).

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana