7 noiembrie 2011

Douazeci si doi de migranti depistati la frontiera de Vest


La sfarsitul saptamanii, politistii de frontiera din vestul tarii au depistat si retinut, douazeci si doua persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca fraudulos frontiera de stat pentru a intra, respectiv iesi ilegal in/din Romania.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, Cruceni si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta trei grupuri de migranti formate din unsprezece persoane, provenind din tari diferite (Pakistan, Tunisia, Algeria, Maroc si India).
    Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Politistii de frontiera au procedat la conducerea celor in cauza la sediile sectoarelor in vederea clarificarii situatiei. Astfel, s-a stabilit ca este vorba de 4 pakistanezi, 4 tunisieni, un algerian, un marocan si un indian, cu varste cuprinse intre 23 si 42 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In timpul audierilor, barbatii au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare. Majoritatea persoanelor au relatat ca au venit cu taxi sau cu autoturisme de ocazie pana in apropierea frontierei sarbo-romane, de unde si-au continuat calatoria pe jos, pe camp, pana in momentul retinerii lor de catre autoritatile romane.
    Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
  • Si politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut opt algerieni si marocani care au incercat sa treaca ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
    Grupul a fost observat in data de 05.11.2011, in jurul orei 08.00, de catre un echipaj din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, cu ajutorul aparaturii din dotare, in timp ce se deplasa pe jos spre Ungaria. Acesta a fost retinut pentru identificare la aproximativ 3.000 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.
    Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, nu aveau documente de trecere a frontierei asupra lor si nu vorbeau limba romana, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul sectorului, pentru verificari. Astfel, s-a stabilit ca este vorba despre sase cetateni algerieni si doi cetateni marocani cu varste cuprinse intre 24 - 44 ani, care intentionau sa ajunga in Franta.
    Pe numele celor opt persoane, politistii de frontiera aradeni au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat , urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.
  • Trei cetateni turci care au incercat sa iasa ilegal din Romania, in speranta ca vor ajunge in Germania, au fost retinuti in apropiere de frontiera romano-ucraineana, in dreptul localitatii Porumbesti, de catre politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, judetul Satu Mare.
    Din primele verificari s-a stabilit ca este vorba despre trei cetateni turci: Ibrahim B., 30 de ani, Aziz B., 19 ani si Ugur U., 22 de ani.
    Conform primelor declaratii, cei trei cetateni turci intentionau sa ajunga in Germania. In Turcia au luat legatura cu un conational care le-a promis ca in schimul unei sume de bani ii va ajuta sa ajunga la destinatie. Astfel, dupa ce au ajuns la Kiev, au asteptat organizarea transportului spre Slovacia, fapt pentru care au luat legatura cu un cetatean austriac-Rauf K., in varsta de 35 ani - care trebuia sa-i transporte pana la destinatie.
    Rauf K. i-a preluat pe cei trei, au intrat cu totii legal in tara noastra si au incercat sa iasa din tara prin P.T.F. Bors, insa nu li s-a permis iesirea din tara. Asadar, Rauf K. i-a adus pe cetatenii turci pana in localitatea Porumbesti si le-a indicat directia pe care sa o urmeze, spunandu-le ca vor ajunge imediat in Slovacia, iar el ii va astepta acolo pentru a-i duce mai departe.
    Cei trei cetateni turci, increzatori ca sunt aproape de Slovacia, s-au deplasat pe un drum agricol spre frontiera romano-ucraineana, unde au fost depistati de politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Halmeu.
    Acum cetatenii turci sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de tentativa la iesirea din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, iar Rauf K. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti. Politistii de frontiera continua cercetarile in acest caz.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana