17 noiembrie 2011

Focuri de mitraliera la frontiera romano-ucraineana pentru retinerea unor contrabandisti


Politistii de frontiera suceveni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru retinerea unui grup de contrabandisti care intentiona sa introduca ilegal in Romania aproximativ 4.500 pachete de tigari, fiind trase mai multe focuri de avertisment in plan vertical (11 focuri de mitraliera si 2 de pistol). Tigarile, in valoare de peste 35.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
In seara zilei de 16.11.2011, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au observat, in apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de lucratorii nostri, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga profitand de zona impadurita si greu accesibila.
Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 13 focuri de arma in plan vertical (doua cu pistolul Carpati si 11 cu pistolul mitraliera), reusindu-se astfel retinerea a trei persoane de sex masculin, V. Constantin, in varsta de 20 ani, D. Mihai, in varsta de 26 ani si C. Nicolai de 25 ani, toti domiciliati in comuna Izvoarele Sucevei.
In zona unde au fost retinuti contrabandistii s-au descoperit 5 colete voluminoase ce contineau 4.440 pachete de tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.
In urma cercetarilor efectuate de politistii de frontiera au mai fost identificati ca facand parte din grupul infractional Z. Traian, in varsta de 30 ani, P. Filaret de 21 de ani si R. Silvestru de 26 de ani, toti din Izvoarele Sucevei.
Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 35.500 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana