23 noiembrie 2011

Perchezitii pentru retinerea unor contrabandisti de tigari


In data de 23.11.2011 politistii de frontiera maramureseni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au procedat la efectuarea unui numar de 35 perchezitii, in diferite locatii de pe raza judetului, pentru anihilarea unui grup infractional ce se ocupa cu contrabanda de tigari.
Inca din primavara anului 2011, politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul de specialitate al S.R.I. Maramures, au demarat activitati de monitorizare a unei ample grupari infractionale formata din peste 60 persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
In urma monitorizarii activitatii infractionale, a rezultat ca suspectii au introdus ilegal in tara prin raionul de responsabilitate al S.P.F. Sarasau peste 300 baxuri cu tigari, in valoare de aproximativ 300.000 euro, pe care ulterior le-au comercializat. Pentru aceasta cantitate urmeaza sa fie aplicat sechestru asigurator pe unele bunuri ce le apartin. De asemenea o parte din aceste tigari a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera in urma unor actiuni punctuale.
In ziua de 23.11.2011, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera maramureseni delegati de procurorii D.I.I.CO.T. au descins la 35 domicilii apartinand suspectilor, ocazie cu care au fost ridicate peste 7.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, importante sume de bani in lei si valuta, doua arme albe - sabii, mai multe cartele telefonice in diferite retele de telefonie mobila, doua autoturisme cu locasuri special amenajate pentru transportul tigarilor, precum si inscrisuri ce probeaza activitatea infractionala.
De asemenea, au mai fost executate 12 mandate de aducere, suspectii fiind adusi pentru audieri.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup in vederea savarsirii de infractiuni si contrabanda.
In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana