8 noiembrie 2011

Peste 13.300 pachete de tigari de contrabanda depistate la frontiera


Politistii de frontiera au descoperit si confiscat 13.378 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 119.800 lei, pe care mai multi cetateni - romani si straini - incercau sa le introduca ilegal in tara. Pentru retinerea unuia dintre contrabandisti a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.
  • In data de 07 noiembrie a.c., in jurul orei 18.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau, judetul Maramures, au observat o persoana care a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina in Romania, peste apa raului Tisa cu ajutorul unei barci pneumatice.
    Ajuns pe malul romanesc suspectul a inceput sa descarce mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au intervenit cu operativitate pentru retinerea persoanei in cauza, fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare deoarece aceasta nu s-a supus somatiilor legale prin voce. Astfel, au fost trase doua focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
    In acel moment barbatul a sarit in apa raului Tisa, reusind sa treaca pe malul ucrainean unde a fost retinut imediat de autoritatile de frontiera ale statului vecin.
    La fata locului au fost descoperite 15 colete invelite in folie de culoare neagra, in care se aflau 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 65.000 lei.
    In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar in cursul zilei de astazi urmeaza a se efectua cercetarea in comun a evenimentului cu autoritatile de frontiera ucrainene.
    Intreaga cantitate de tigari precum si barca pneumatica au fost ridicate in vederea confiscarii.
  • Si politistii de frontiera din Caras Severin au depistat si retinut doi cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in Romania 2.200 pachete de tigari de contrabanda.
    In data de 08.11.2011, in jurul orei 01:30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F.Socol au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, in apropierea frontierei cu R. Serbia, mai multe persoane care nu-si justificau prezenta in zona.
    Lucratorii nostri au intervenit cu operativitate, pe teritoriul romanesc fiind depistate si retinute doua persoane de sex masculin, fara documente de identitate asupra lor, iar in apropiere au fost descoperite patru colete cu tigari.
    Politistii de frontiera au efectuat cercetari asupra persoanelor retinute, care au fost identificate ca fiind P.Z. si B.I., ambii domiciliati pe raza judetului Caras Severin, in varsta de 40, respectiv 16 ani, iar in colete au descoperit 2.200 pachete de tigari cu timbru sarbesc, in valoare de aproximativ 18.000 lei.
    Cele doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata si evaziune fiscala, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Alte 3.678 pachete cu tigari au fost depistate de politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita, impreuna cu lucratorii vamali.
    In timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravita - rutier impreuna cu lucratorii vamali, au organizat un control asupra unui autoturism marca Kia, condus de cetateanul roman Daniel M., in varsta de 39 ani.
    In urma actiunii, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata (in locasuri special amenajate sub bancheta din spate, portbagaj si aripile din fata), cantitatea de 3.678 pachete de tigari, marcile Fast si Pall Mall, in valoare de 36.780 lei.
    Cetateanului roman i s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 5.000 lei, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala.
    Politistii de frontiera continua cercetarile pentru a stabili daca persoana in cauza are implicatii in activitatea infractionala de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana