23 noiembrie 2011

Tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera suceveni


In baza unor date si informatii, in ziua de 22.11.2011, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari, ocazie cu care au depistat in trafic un autoturism marca VW Golf, inmatriculat in Bulgaria, condus de un cetatean roman despre care existau suspiciuni ca transporta tigari.
Soferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera, fapt pentru care s-a trecut la urmarirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice si luminoase de avertizare. La scurt timp, autoturismul a intrat intr-o curte din Brodina.
In urma actiunii politistilor de frontiera a fost retinut cetateanul roman H.Vasile, in varsta de 64 ani, in momentul in care incerca sa scoata din autoturism colete cu tigari. Deoarece a incercat sa-i agreseze pe lucratorii nostri, a fost imobilizat si condus la sediul S.P.F. Brodina pentru cercetari. Totodata, a fost identificat soferul autoturismului, C. Vasile, domiciliat pe raza judetului Suceava.
Deoarece in autoturism se afla o cantitate mare de tigari de contrabanda s-a luat masura transportarii masinii la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde in urma inventarierii au fost descoperite 3.370 pachete de tigari, marca Doina, de provenienta R. Moldova.
Soferului i s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar numitului H.Vasile acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si ultraj, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar autoturismul marca VW Golf a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana