8 decembrie 2011

Autoturism Mercedes S320 furat din Italia depistat la Varsand


Politistii de frontiera aradeni au depistat doi barbati cu dubla cetatenie care intentionau sa introduca in Romania un autoturism marca Mercedes S320 , in valoare de aproximativ 80.000 euro, care fusese declarat furat din Italia in urma cu doua saptamani.
In data de 06.12.2011, in jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand s-au prezentat pentru a intra in tara, intr-un autoturism marca Mercedes S320, care avea aplicate numere de inmatriculare romanesti, doi barbati cu dubla cetatenie romana si moldoveneasca, Postica A., in varsta de 25 ani si Badea A., in varsta de 34 ani.
La controlul de frontiera, soferul autoturismului, Postica A., a prezentat un certificat de inmatriculare romanesc, din care reiesea ca autoturismul era fabricat in anul 2008.
In cadrul verificarile efectuate, s-a constatat ca mai multe parti componente ale autovehiculului (centuri, cablaje, componente plastice) aveau inscrise ca an de fabricatie 2011, motiv pentru care autoturismul a fost condus la sediul I.J.P.F. Arad pentru continuarea cercetarilor.
In urma analizelor de specialitate efectuate de politistii de frontiera, s-a stabilit ca seria de sasiu fusese modificata si ca autoturismul este de fapt fabricat in anul 2011. Din verificarile efectuate prin Punctul de Contact Oradea si Biroul National Interpol, suspiciunile politistilor de frontiera au fost confirmate, autoturismul fiind declarat furat din Italia, in data de 27.11.2011.
Fata de cele constatate, persoanele in cauza au declarat ca au primit autovehiculul in Italia, de la o persoana necunoscuta si trebuiau sa-l transporte in Bucuresti, unde ulterior urmau sa fie contactati pentru a-l preda.
Autoturismul, cu o valoare de catalog de aproximativ 80.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Arad, pana la finalizarea cercetarilor.
Politistii de frontiera au luat masura cercetarii persoanelor in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de inmatriculare false si tainuire la furt, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana