16 decembrie 2011

Captura record a politistilor de frontiera galateni


Politistii de frontiera galateni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, au realizat o captura record de tigari contrafacute, dand o grea lovitura persoanelor angrenate in astfel de activitati ilegale.
In urma descinderilor efectuate, politistii de frontiera au descoperit, 13.694.840 tigarete (679.192 pachete de tigari si 111.000 tigarete vrac ce urmau a fi ambalate in pachete) in valoare de 1.486.643 lei.
Astfel, in data de 15.12.2011, politistii de frontiera galateni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, sprijiniti de celelalte organe cu atributii de pe raza judetului, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Tribunalul Galati, au efectuat un numar de 20 de descinderi domiciliare la locuintele unor persoane din judetul Galati. In urma acestor activitati au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera Galati un numar de 43 de persoane pentru cercetari.
In urma cercetarilor efectuate si a probelor administrate in cauza, s-a stabilit ca incepand din luna iunie 2011, cetatenii romani C. Eugen in varsta de 44 de ani, P. C. Marian in varsta de 31 ani si M. Bogdan, in varsta de 28 ani, au constituit un grup infractional organizat specializat in operatiuni de producere si distribuire de tigarete contrafacute, grup la care au aderat ulterior alte persoane.
Acestia, avand locuri si sarcini bine stabilite in cadrul grupului infractional, au fabricat clandestin, intr-o locatie din municipiul Galati, cantitatea de 1.520 baxuri, continand fiecare cate 500 pachete tigarete marca Viceroy, din care au distribuit in mai multe localitati din Romania cantitatea de 150 baxuri, participand in mod direct ori ajutand ca antemergatori la transportul acestora.
Membrii grupului infractional organizat achizitionau tutun vrac, pe care ulterior il transformau in tigarete cu ajutorul unei linii industriale de fabricat tigarete, ambalate in pachete confectionate cu ajutorul unui utilaj tip tiparnita, pe care aplicau timbre de acciza falsificate.
Gruparea infractionala era extrem de bine organizata, hala in care se produceau tigarile fiind transformata intr-un adevarat laborator clandestin in care accesul era permis doar lucratorilor ce participau efectiv la procesul de productie. In interiorul halei geamurile au fost camuflate si au fost amenajate birouri, dormitoare si un grup sanitar. Hrana era asigurata de catre membrii gruparii care se deplasau o singura data, in jurul pranzului, la o firma de pe raza judetului, iar in intervalul orar 12.00 - 13.30 asigurau transportul alimentelor pentru lucratorii din "fabrica".
Pe parcursul a aproape 5 luni de zile, politistii de frontiera galateni, cu sprijinul S.R.I., au monitorizat 24 din 24 de ore aceasta locatie, mijloacele auto si persoanele care se deplasau in zona, pentru preluarea marfii si distributie, facandu-se investigatii complexe, pentru stabilirea modului de operare si identificarea faptuitorilor.
Cele 26 de persoane stabilite ca facand parte din grupul infractional sunt: 19 cetateni romani, 6 cetateni bulgari si 1 barbat cu dubla cetatenie, R. Moldova si germana, avand varstele cuprinse intre 25 de ani si 53 de ani.
In urma descinderilor efectuate, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor urmatoarele bunuri:
  • o linie industriala de fabricat si ambalat tigarete;
  • un utilaj tip tiparnita folosit pentru imprimarea ambalajelor de hartie utilizate la fabricarea pachetelor de tigarete;
  • 675.989 pachete tigarete marca Viceroy timbru acciza Ucraina;
  • 111.000 tigarete ce urmau a fi ambalate in pachete;
  • 3.203 pachete tigarete marca Plugarul timbru acciza R. Moldova;
  • 647.500 filtre de tigarete lungime 12 centimetri;
  • 46 baxuri continand tutun vrac (cantitate totala aproximativ 5.620 kg.);
  • 181 role hartie tigarete;
  • 107 role hartie filtru tigarete;
  • 40 role ambalaj plastic pachete tigarete;
  • 24 cutii plastic continand substanta pentru lipit pachetele de tigarete si timbrele de acciza;
  • 23 role material plastic folosit pentru sigilarea pachetelor de tigarete;
  • 303.000 ambalaje de hartie pachete tigarete imprimate "Viceroy";
  • 443.000 timbre acciza contrafacute;
  • 1.650 baxuri tigarete goale;
  • doua unitati centrale de calculator;
  • o autoutilitara marca Ford Tranzit;
  • telefoane mobile;
  • documente de contabilitate.
In data de 16.12.2011, pe numele a 8 cetateni romani adusi pentru cercetari au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand ca in data de 17.12.2011 sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Biroului C.M.I.I.T. din I.J.P.F. Galati, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galati.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana