6 decembrie 2011

Peste 14.000 petarde confiscate de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, judetul Constanta, au depistat doi cetateni romani ce detineau si transportau ilegal peste 14.000 petarde, in valoare de aproximativ 1.150 lei.
In baza unor date si informatii, in data de 05.12.2011, in jurul orei 12.00, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, judetul Constanta au oprit pentru verificari un autoturism marca Renault Laguna, condus de cetateanul roman Mustafa A., in varsta de 20 ani. In autoturism se mai afla ca pasager Mustafa I., cetatean roman, domiciliat in municipiul Mangalia, in varsta de 35 ani.
Fiindu-le solicitate documentele de identitate, conducatorul auto a prezentat la control o carte de identitate si un permis de conducere auto turcesti.
Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea acestor documente, politistii de frontiera constanteni au facut verificari suplimentare, in urma carora s-a stabilit ca documentele in cauza sunt false.
Totodata, in urma controlului efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit, pe bancheta din spate, intr-o cutie de carton ce apartinea pasagerului Mustafa I., 14.280 petarde pentru care persoana in cauza nu detinea documentele de provenienta necesare. Valoarea petardelor a fost estimata la peste 1.150 lei.
Ca urmare a celor constatate, politistii de frontiera au intocmit cetatenilor romani dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, respectiv detinere si transport sau orice alta operatiune cu materii explozive efectuate fara drept iar petardele au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana