9 decembrie 2011

Saptesprezece migranti depistati la frontiera de Vest


In ultimele douazeci si patru de ore, politistii de frontiera din vestul tarii au depistat si retinut saptesprezece persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca fraudulos frontiera de stat pentru a iesi ilegal din Romania. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 09.12.2011, in jurul orei 01.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup de cinci persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria.
    Acestea au fost interceptate la aproximativ 50 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera. Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona si nu aveau documente de identitate asupra lor, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre cinci cetateni tunisieni, cu varste cuprinse intre 22 - 36 ani, care intentionau sa ajunga in Franta.
    Persoanele in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru Spatiul Schengen.
  • Si politistii de frontiera bihoreni au depistat si retinut patru persoane de sex masculin care au incercat sa treaca ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
    Azi dimineata, in jurul orei 06.00, o patrula a politiei de frontiera, din cadrul Sectorului P.F. Diosig, judetul Bihor, a observat, la aproximativ 400 de metri fata de lina de frontiera, patru persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona. Acestia nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, din acest motiv au fost condusi la sediul sectorului, pentru cercetari.
    Astfel, s-a stabilit ca doi dintre cei in cauza sunt din Maroc, unul din Tunisia si unul din Algeria, cu varste cuprinse intre 29 si 39 de ani.
    Barbatii au declarat ca intentionau sa treaca fraudulos in Ungaria si apoi mai departe, in Spatiul Schengen pentru a-si gasi un loc de munca.
  • Trei cetateni pakistanezi care intentionau sa iasa ilegal din tara pentru a ajunge in Austria au fost opriti de politistii de frontiera satmareni.
    Joi, 08 decembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul P.F. Carei si Berveni, actionand in baza unei informatii primite de la un politist din cadrul Sectiei nr. 7 Politie Rurala Carei, au declansat o actiune pentru combaterea migratiei ilegale in zona de responsabilitate.
    Astfel, au depistat si retinut, pe raza localitatii Capleni, trei persoane de sex masculin, care nu vorbeau romaneste. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca este vorba despre trei cetateni pakistanezi, cu varste cuprinse intre 18 si 52 de ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in Austria.
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sinnicolaul Mare, judetul Timis, au depistat in zona de competenta cinci migranti din Tunisia si Algeria.
    In data de 08.12.a.c., politistii de frontiera timiseni au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 100 metri de linia de frontiera, un grup format din cinci persoane de sex masculin.
    Dupa interceptarea acestora, s-a stabilit ca cei cinci sunt patru cetateni algerieni si un tunisian, cu varste cuprinse intre 23 si 33 de ani, si intentionau sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria.
    In timpul audierilor, barbatii au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana