27 ianuarie 2012

Interventia politistilor de frontiera galateni pentru salvarea unor cetateni blocati in nameti


In data de 26 ianuarie in jurul orelor 13.10, dispeceratul Sectorului Politiei Frontiera Oancea a fost anuntat de lucratori din cadrul Politiei Targu Bujor ca pe D.J. 242E, comunicatia Oancea - Roscani, este un autocar blocat in zapada, ca urmare a conditiilor meteo din ultimele ore.
Conducerea Sectorului Politiei Frontiera Oancea a luat masura deplasarii in zona indicata a unui numar de 7 politisti de frontiera si a 4 autospeciale.
Ajunsi la fata locului politistii de frontiera au constatat ca este un autocar inmatriculat in Republica Moldova, in care se aflau 21 de persoane care intentionau sa ajunga in Italia, dar care ramasese blocat in nameti in jurul orelor 04.00.
Intrucat o parte dintre persoane acuzau disconfort din cauza frigului, 14 dintre ele au acceptat sa fie preluate si transportate la Scoala Generala din localitatea Oancea, unde cu sprijinul primariei din localitate li s-au asigurat conditiile necesare de cazare si masa.
Concomitent a fost luata masura anuntarii lucratorilor de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Galati despre situatia existenta, pentru a fi luate masurile necesare pentru dezapezirea D.J. 242E, comunicatia Oancea - Roscani.
Deoarece din cele 21 de persoane aflate in autocar doar 14 au acceptat sa paraseasca mijlocul de transport, politistii de frontiera galateni vor monitoriza in continuare situatia pentru a veni in sprijinul acestora.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana