23 februarie 2012

Combaterea evaziunii fiscale si a contrabandei, obiectiv prioritar al Politiei de Frontiera Romane


In vederea combaterii contrabandei si a evaziunii fiscale, politistii de frontiera desfasoara actiuni de verificare amanuntita, in baza analizelor de risc, a transporturilor de marfuri care tranziteaza punctele de trecere a frontierei.
Verificarile au ca principale obiective: depistarea transporturilor de marfa fara documente legale sau cu nereguli in documente, identificarea societatilor comerciale care efectueaza operatiuni de import-export fara a respecta prevederile legale, prevenirea si combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum si produse accizabile.
In cadrul acestor actiuni, Politia de Frontiera Romana coopereaza cu toate institutiile statului cu atributii in acest domeniu.
Astfel, in baza analizelor de risc, in ultimele 24 de ore, doar in punctul de trecere a frontierei Giurgiu, la intrarea in tara, au fost identificate 18 autocamioane incarcate cu legume sau produse alimentare despre care exista suspiciuni ca urmau sa ajunga in depozitele unor societati de tip "fantoma". Cercetarile sunt in curs de desfasurare, in cooperare cu Politia Romana si Garda Financiara.
De asemenea, in cursul zilei de ieri, in cooperare cu autoritatile de frontiera bulgare de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, au fost depistati 4 migranti ascunsi intr-un autocamion aflat sub sigiliu vamal, care venea din Grecia si urma sa tranziteze Romania.
Pentru fluidizarea traficului in punctele de trecere a frontierei, pe culoarele destinate verificarii automarfarelor, au fost dispuse masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor.
In principalele puncte de trecere a frontierei au fost detasati ofiteri specializati din cadrul Directiei de Supraveghere si Control a Trecerii Frontierei-I.G.P.F. in vederea sprijinirii politistilor de frontiera care efectueaza controlul documentelor.
Totodata, punctele de trecere a frontierei destinate transportului de marfuri au fost dotate cu echipamente suplimentare de control, in vederea reducerii timpilor de asteptare.
Masurile ferme intreprinse de Politia de Frontiera Romana in toate zonele de competenta au drept scop asigurarea respectarii, de catre toti participantii la traficul transfrontalier, a legislatiei interne si internationale in vigoare.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana