20 februarie 2012

Contrabanda cu tigari - afacere de familie

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F.Iasi, actionand in baza unei informatii, au depistat doi cetateni R. Moldova, tata si fiu, care transportau ascunse in spatii special amenajate, prin modificari structurale aduse autoturismului, 16.200 tigarete de diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.
Politistii de frontiera au intocmit celor doi barbati dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete, introducerea in tara, de doua ori in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mica de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Tigaretele, in valoare de 7.047 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii iar autoturismul, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Iasi, in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana