20 februarie 2012

Pescador turcesc, surprins braconand in Marea Neagra


In data de 19.02.2012 politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au initiat o actiune privind combaterea braconajului piscicol in marea teritoriala si zona economica exclusiva a Romaniei, in urma careia a fost identificat un pescador sub pavilion Turcia, cu 15 marinari la bord.
La bordul pescadorului au fost gasite plase de pescuit in lungime de aproximativ 70 de kilometri.
Politistii de frontiera au desfasurat in ziua de 19.02.2012, ora 20.15, un plan de actiune privind combaterea braconajului piscicol in zona economica exclusiva a Romaniei, intervenind cu o nava maritima de supraveghere din dotarea Garzii de Coasta.
In data de 20.02.2012, in jurul orei 06.30, a fost depistat un pescador sub pavilion Turcia, care naviga la o distanta de aproxiamtiv 60 mile marine travers de zona Chituc - Gura Portitei.
Politistii de frontiera au somat acustic si vizual pescadorul turcesc, care s-a oprit din mars si a permis echipei de abordaj a Garzii de Coasta sa urce la bord.
Verificarile au stabilit ca la bordul pescadorului se afla 15 marinari de nationalitate turca, iar pe punte s-au descoperit 70 de ligheane cu plase de pescuit in lungime de aproximativ 70 de kilometri.
Nava maritima a Garzii de Coasta a escortat pescadorul turcesc catre Portul Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana