29 februarie 2012

Tigari de contrabanda transportate cu sania peste Prutul inghetat


Politistii de frontiera din nordul tarii au desfasurat, in ultimele 24 de ore, actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari, in urma acestora fiind depistati si retinuti unsprezece barbati care au incercat sa introduca ilegal in Romania peste 21.260 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 144.000 lei, de provenienta ucraineana si R. Moldova.
  • In dimineata zilei de 28 februarie 2012, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca - jud Botosani au observat, pe directia localitatii Ripiceni, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, doua persoane care au trecut frontiera de stat dintre R. Moldova si Romania, peste podul de gheata format pe raul Prut.
    Un echipaj mobil al politiei de frontiera s-a deplasat la fata locului, fiind retinuti doi barbati aflati pe malul romanesc al raului Prut, iar la aproximativ 100 de metri de acestia au descoperit trei saci din rafie si o sanie.
    Politistii de frontiera au procedat la legitimarea barbatilor si au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Nicolae B., de 46 ani, si Liviu C., de 24 ani. In urma cercetarilor efectuate s-a constat ca cei doi barbati au trecut ilegal frontiera de stat pe podul de gheata format pe raul Prut, transportand cu ajutorul saniei cele trei colete ce contineau 9.365 pachete de tigari, marca Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova.
  • Si la nivelul Sectorului P.F. Radauti - jud. Suceava s-a declansat, in data de 28.02.2012, o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, lucratorii nostri au observat, in apropierea liniei de frontiera un grup de persoane care transporta spre interior mai multe colete voluminoase ce contineau tigari de contrabanda.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea si urmarirea suspectilor reusindu-se retinerea a cinci barbati identificati ca fiind: B. Ioan, in varsta de 20 ani, C. Ionel, in varsta de 20 ani, C. Vasile, in varsta de 22 ani, C. Adrian, in varsta de 21 ani si C. Gheorghita, in varsta de 20 ani, domiciliati in localitatea Vicovu de Sus.
    Au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru efectuarea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii coletelor cu tigari a rezultat cantitatea de 7.998 pachete de tigari de provenienta R. Moldova.
  • Tot ieri, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului - jud. Maramures, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a depistat la aproximativ 3 km de frontiera de stat, trei persoane care transportau spre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la somarea si urmarirea suspectilor reusindu-se retinerea unuia dintre ei Florin N., in varsta de 24 ani.
    La cercetarea terenului politistii de frontiera au descoperit mai multe colete ce contineau 3.900 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca la activitatea infractionala au mai participat si Vasile N., de 30 ani, Ioan N. de 29 ani si Vasile I. de 36 ani care au fost retinuti si condusi la sediul Sectorului P.F. Valea Viseului pentru continuarea cercetarilor.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit pe numele celor 11 barbati acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala, iar tigarile, in valoare de 144.153 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana