29 martie 2012

Bicicleta tunata pentru trafic cu tigari


Politistii de frontiera din Maramures au retinut pe malul raului Tisa doua persoane care urmau sa desfasoare o activitate de contrabanda cu tigari. Asupra lor au fost descoperite un aparat de vedere pe timp de noapte foarte performant si o bicicleta special modificata pentru transportul tigarilor.
In data de 28 martie a.c., in jurul orei 04.20, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet a observat, in apropierea frontierei de stat, pe teritoriul ucrainean, o masina din care au coborat mai multe persoane care au descarcat colete voluminoase.
La scurt timp, pe malul romanesc al raului Tisa si-au facut aparitia doua persoane, timp in care cetatenii ucraineni au parasit zona.
Lucratorii nostri au procedat la somarea si retinerea persoanelor aflate pe teritoriul romanesc, ocazie cu care s-a stabilit ca acestia sunt doi barbati domiciliati in localitatea Sighetu Marmatiei, cu varste cuprinse intre 25 si 29 ani.
Acestia au declarat ca urmau sa preia mai multe baxuri cu tigari dar datorita debitului mare de apa, cetatenii ucraineni au refuzat sa introduca ilegal tigarile in Romania.
La controlul efectuat asupra persoanelor a fost descoperit un aparat de vedere pe timp de noapte care era folosit de cei doi pentru a supraveghea zona. De asemenea la fata locului a fost gasita si o bicicleta care era modificata special pentru transportul tigarilor.
Cei doi maramureseni sunt cercetati acum de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la tentativa de contrabanda.
Cercetarile sunt continuate pentru documentarea intregii activitati infractionale si a identificarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana