27 martie 2012

Milioane de tigarete suspecte a fi contrafacute depistate la Agigea


O echipa mixta formata din politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratori din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra marfurilor dintr-un autocamion, referitor la punerea in circulatie de produse contrafacute, ocazie cu care au fost depistate 420.000 pachete de tigari susceptibile a fi contrafacute.
In data de 26.03.2012, in jurul orei 17.00, in Portul Constanta Sud Agigea a fost efectuat un control amanuntit asupra unui autocamion sosit din directia Olanda, incarcat, conform documentelor de insotire, cu marfa pentru o societate cu sediul in Marea Britanie.
In urma controlului au fost descoperite mai multe colete, in care se aflau 425.000 de pachete (8.500.000 de tigarete) purtand insemnele unei marci cunoscute, susceptibile a fi contrafacute.
Intreaga cantitate de tigarete, in valoare aproximativa de 5.100.000 lei, a fost retinuta de lucratorii vamali si lasate in custodia comisionarului vamal.
O parte din marfa a fost trimisa spre expertizare, urmand a fi luate masurile legale in consecinta.
In cauza a fost intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de "punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate", fapta prevazuta si pedepsita de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana