28 martie 2012

Pistoale din secolul XIX ascunse intr-un autocar ce venea din Grecia


Politistii de frontiera giurgiuveni au descoperit intr-un autocar ce venea din Grecia, ascunse si nedeclarate, doua arme de panoplie, ce prezentau caracteristicile generale ale pistoalelor din secolul XIX.
In data de 27.03.2012, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giugiu, au organizat si desfasurat, o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii infractionalitatii transfrontaliere.
In jurul orei 14.50, in punctul de frontiera s-a prezentat pe sensul de intrare in tara un autocar marca Setra, care circula pe ruta Grecia-Romania, condus de cetateanul roman Cosmin C., in varsta de 39 ani.
Cu ocazia controlului amanuntit, politistii de frontiera au descoperit, intr-o geanta de voiaj, doua arme vechi, cu caracteristici generale ale pistoalelor din mijlocul secolului XIX, cu mecanism de dare a focului lateral, cu cremene, avand incrustatii ce par a fi de sidef.
In urma verificarilor si din declaratiile soferului, a rezultat ca armele au fost expediate, in colet, de cetateanul roman Adrian O., in varsta de 45 ani, stabilit in Grecia, catre o alta persoana din Romania.
Politistii de frontiera au intocmit soferului si numitului Adrian O. dosar penal pentru savarsirea infractiunii de trafic ilicit de arme, iar cele doua pistoale au fost retinute in vederea expertizarii si continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana