27 martie 2012

Trei autoturisme furate, depistate intr-o singura zi la frontiera


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat trei autoturisme, marcile BMW X6, Peugeot 107 si Peugeot 607, in valoare totala de aproximativ 75.000 euro, care figurau ca fiind furate din Italia, Germania si Franta.
  • In data de 26 martie a.c., in jurul orei 17.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului international cu autovehicule furate, pe raza municipiului Iasi, ocazie cu care au oprit in trafic, pentru control, un autoturism marca BMW X6, condus de un barbat din judetul Vaslui, in varsta de 38 ani.
    In urma verificarilor specifice efectuate politistii de frontiera au constatat ca autoturismul in cauza figureaza ca fiind furat din Italia din data de 16.03.2012.
    Barbatul a declarat ca autoturismul a fost achizitionat in data de 03.03.2012 din municipiului Brasov si nu avea cunostinte ca acesta ar fi furat.
    Autoturismul in valoare de 60.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Iasi pana la finalizarea cercetarilor.
    Politistii de frontiera au intocmit barbatului dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, ce urmeaza a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi in vederea luarii masurilor legale in consecinta.
    Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.
  • Tot luni, 26 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului international cu autovehicule furate. In jurul orei 20.00, au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot 107, pe care erau aplicate placute cu numere de inmatriculare de Italia. Masina era condusa de Adriana Magdalena B., in varsta de 34 de ani, din municipiul Satu Mare.
    In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul Peugeot 107 era declarat furat din Germania inca din luna octombrie 2010.
    Conducatoarea autoturismului a declarat ca masina nu-i apartine, ci a primit-o de la un satmarean - Sorin Viorel H., 37 de ani - pentru a circula cu ea.
    Acum Sorin Viorel H. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar Adriana Magdalena B. pentru punere in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare.
    Masina, in valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizata la sediul S.T.P.F. Satu Mare pana la finalizarea cercetarilor.
  • In ziua de 26.03.2012, ora 07.00, la P.T.F. Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalitatiile de frontiera cetateanul roman Bela K., in varsta de 42 ani, care conducea un autoturism marca Peugeot 607, inmatriculat in Franta.
    In urma verificarilor in baza de date Interpol a rezultat ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Franta, din data de 07.08.2010.
    Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru tainuire la savarsirea infractiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de aproximativ 38.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Dolj.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana