26 martie 2012

Trezeci si cinci de migranti depistati la frontiera la sfarsitul saptamanii trecute


Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 48 ore, 10 grupuri de migranti formate din treizeci si cinci persoane, cetateni algerieni, marocani, afgani, tunisieni, somalezi, sirieni si din Bangladesh, care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.Majoritatea migrantilor au fost depistati de politistii de frontiera in timp ce incercau sa intre, respectiv sa iasa ilegal din tara pe la "frontiera verde".De asemenea, trei migranti au fost depistati la Nadlac ascunsi pe osia unui automarfar, iar alti doi au traversat raul Prut, pe o saltea pneumatica.
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Cruceni si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in apropierea frontierei de stat, sase grupuri de migranti, formate din douazeci si sase barbati.
    In urma verificarilor s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Algeria, Afganistan, Tunisia si Maroc, au varste cuprinse intre 19 si 37 de ani, si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In cadrul primelor cercetari o parte din ei au declarat ca vroiau sa ajunga in Spatiul Schengen si ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana in zona sarba de frontiera.
  • Alti patru cetateni somalezi au fost depistati in data de 25.03.2012 de catre politistii de frontiera de la Sectoarele Politiei de Frontiera Girisu de Cris si Bors, jud. Bihor, in apropierea frontierei cu Ungaria, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in tara vecina pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In data de 26.03.2012, in jurul orelor 04.30, politistii de frontiera de la P.T.F. Nadlac au descoperit si retinut trei cetateni sirieni, o femeie si doi barbati, ascunsi sub remorca unui automarfar, pe osia din spate.
    Automarfarul era condus de un cetatean turc, Mustafa D., in varsta de 52 ani, si transporta conform documentelor de insotire 13 paleti cu cabluri electrice, pe ruta Turcia - Ungaria.
    Din cercetari, a rezultat ca persoanele descoperite sunt cetateni sirieni, se numesc Ahmad A.G., Omer A.H. si Ahmed A.H., au varste cuprinse intre 20 si 23 de ani si intentionau sa ajunga ilegal in Ungaria.
  • In data de 25.03.2012, in jurul orei 05.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Berezeni - jud. Vaslui au observat doua persoane de sex masculin, imbracate cu haine ude, care nu-si justificau prezenta in acea zona, la ora respectiva.
    Intrucat cei doi barbati nu aveau asupra lor documente de identitate si nici nu au putut justifica prezenta pe teritoriul Romaniei, au fost condusi la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor.
    Persoanelor li s-a acordat prim-ajutor deoarece aveau hainele ude si exista riscul de a intra in soc hipotermic.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei doi sunt din Bangladesh si au trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, din R. Moldova, cu ajutorul unei saltele pneumatice, gasita ulterior la malul raului Prut, cu scopul a ajunge intr-un stat din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.
In toate cazurile, politistii de frontiera le-au intocmit celor trezeci si cinci de persoane actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana