25 aprilie 2012

Nouasprezece migranti depistati la granita cu Serbia si Ungaria


Politistii de frontiera timiseni au depistat in ultimele 24 de ore, cinci grupuri de migranti, formate din nouasprezece persoane, care fie incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia, fie sa treaca frontiera ilegal in Ungaria. In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Lucratorii nostri din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Jimbolia, Lunga si Sannicolau Mare au depistat, in zona de competenta, cinci grupuri de migranti, formate din nouasprezece barbati.
Cincisprezece migranti au fost depistati la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara noastra, iar ceilalti patru au fost retinuti la granita cu Ungaria.
Persoanele descoperite pe camp nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. In cele trei cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Iran, Algeria, Palestina, si Maroc, cu varste cuprinse intre 22 si 44 de ani, toti barbati.
Cu totii au declarat in cadrul primelor cercetari ca doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.
Pe numele persoanelor au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana