27 aprilie 2012

Peste 500 kg. calcan braconat de un pescador romanesc

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au initiat o actiune privind combaterea braconajului piscicol in marea teritoriala si zona economica exclusiva a Romaniei, in urma careia a fost identificata o ambarcatiune sub pavilion Romania, cu 14 marinari la bord.
La bordul pescadorului au fost gasite aproximativ 200 de plase de pescuit si peste 500 kilograme de peste din specia calcan.

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat in ziua de 26.04.2012 un plan de actiune privind combaterea braconajului piscicol in zona economica exclusiva a Romaniei, pornind de la o informare primita de la lucratorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul ca un pescador sub pavilion Romania va desfasura activitati de pescuit in perioada de prohibitie.

In data de 27.04.2012, in jurul orei 00.30, la aproximativ 40 de mile marine travers de Gura Portitei a fost identificat pescadorul Hasip Reis, care parasise portul Mangalia in urma cu 2 zile.

Politistii de frontiera au intervenit cu o ambarcatiune model Shaldag si au somat acustic si vizual ambarcatiunea, care s-a oprit din mars si a permis echipei de abordaj a Garzii de Coasta sa urce la bord.

Verificarile au stabilit ca la bordul ambarcatiunii se aflau 14 marinari, 9 cetateni romani si 5 cetateni turci, aproximativ 200 de plase de pescuit si peste 250 de bucati de peste proaspat din specia calcan, cu o greutate de peste 500 kilograme.

Nava maritima a Garzii de Coasta a escortat pescadorul romanesc pana la Grupul de Nave Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana