28 mai 2012

Pachete de tigari de provenienta R. Moldova, disimulate in cutii de suc si cozonac, depistate la controlul de frontiera


Politistii de frontiera de la P.T.F. Albita, impreuna cu inspectorii vamali de la Biroul Vamal Albita, actionand in baza unor informatii, au descoperit tigari cu timbru de acciza R. Moldova ascunse in cele mai inedite locuri: in cutii de suc si in cozonac.
In perioada 25 - 27 mai a.c., in P.T.F. Albita - I.J.P.F. Vaslui, pe sensul de intrare in Romania, pentru valorificarea unor informatii, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a procedat la efectuarea unor controale amanuntite asupra mai multor mijloace de transport, ocazie cu care au fost descoperite 9.660 tigarete de provenienta R. Moldova, in valoare totala de 1.942 lei.
Metodele de ascundere a acestor produse accizabile au fost dintre cele mai diverse: in cabina si in remorca mijocului de transport prezentat la control, in b agajele personale ale pasagerilor diverselor mijloace de transport, in colete si in cutii de suc si in cozonac.
Cei 4 cetateni care au incercat sa introduca in tara respectivele produse accizabile, fara sa le declare si incercand sa le ascunda in diverse locasuri din mijoacele de transport cu care s-au prezentat la controlul de frontiera, sunt de cetatenie romana si R. Moldova si au varste cuprinse 24 si 36 de ani.
Autoritatea vamala a luat masura conficarii intregii cantitati de tigari si a sanctionat persoanele in cauza cu cate o amenda contraventionala in cuantum de 5.000 lei si, in doua dintre cazuri, a dispus indisponibilizarea mijloacelor de transport pana la plata amenzii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana