22 iunie 2012

Un cetatean italian retinut in timp ce incerca sa intre fraudulos in tara la volanul unui autoturism furat

Politistii de frontiera satmareni au retinut un cetatean italian care a refuzat sa se supuna controlului de frontiera si a incercat sa intre ilegal in Romania, conducand un autoturism furat.
Barbatul s-a prezentat in data de 21.06.2012, in jurul orei 04.00, pentru a intra in tara prin P.T.F. Urziceni, judetul Satu Mare, conducand un autoturism marca Fiat Doblo, inmatriculat in Italia.
In momentul in care a ajuns in dreptul echipei de control, conducatorul autoturismului a accelerat, deplasandu-se in mare viteza spre localitatea Carei, sustragandu-se astfel de la controlul de frontiera.
La intrarea in localitate, autoturismul a fost blocat de un echipaj al politiei de frontiera iar conducatorul auto a fost retinut si condus la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, ocazie cu care barbatul a declarat ca este cetatean israelian, in varsta de 38 ani.
Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca autoturismul pe care il conducea barbatul este declarat furat din Italia, din data de 18 iunie a.c.
De asemenea s-a stabilit ca persoana in cauza este de fapt cetateanul italian Sandro L. in varsta de 38 ani, acesta declarand initial autoritatilor o alta identitate.
In baza acordului romano-maghiar, barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera vecine, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana