18 iulie 2012

30 de migranti ascunsi in remorca unui automarfar incarcat cu piese auto

Politistii de frontiera de la P.T.F. Varsand au descoperit si retinut 30 de migranti, ascunsi in remorca unui automarfar incarcat cu componente pentru autoturisme, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
In data de 17.07.2012, in jurul orelor 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Cristian P., in varsta de 32 ani, sofer al unui automarfar inmatriculat in Romania care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, componente pentru autoturisme pe ruta Lugoj - Germania.
Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, s-a constatat ca sigiliul aplicat pe compartimentul marfa prezenta urme vizibile de deteriorare. Politistii de frontiera au procedat la un control amanuntit, ocazie cu care in compartimentul marfa au fost descoperite ascunse printre cutiile incarcate cu marfa 30 de persoane de sex masculin.
Soferul impreuna cu cele 30 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera pentru cercetari. Cetateanul roman a declarat ca nu cunoaste modul in care cele 30 de persoane au urcat in automarfarul pe care il conduce.
Din cercetari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt de cetatenie marocana, afgana, egipteana, tunisiana si cameruneza, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
Celor 30 de persoane li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, vinovatia soferului urmand a fi stabilita in cadrul cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana