18 iulie 2012

600.000 pachete de tigari susceptibile a fi contrafacute descoperite la frontiera

Politistii de frontiera timiseni au descoperit, intr-un tir ce transporta conform documentelor de insotire a marfii tigari din Muntenegru pentru o firma din Republica Moldova, 600.000 pachete de tigari susceptibile a fi contrafacute.
Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, pe sensul de intrare in tara s-a prezentat cetateanul maghiar Laszlo B., in varsta de 41 ani, sofer al unui automarfar, ce transporta, conform documentelor de insotire a marfii, tigari pentru o firma din Republica Moldova.
Actionand in baza unei analize de risc, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu inspectorii vamali din cadrul D.R.A.O.V. Timisoara si cu sprijinul ofiterilor specialisti din cadrul S.R.I. Timisoara, au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport. Cu aceasta ocazie au fost descoperite mai multe cutii din carton, ce contineau 1.200 baxuri tigari (600.000 pachete tigari) marcile Marble si Ashima, care provin din Republica Panama, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuala (lipsa inscrisurilor specifice produselor de marca, a insemnelor de producator etc.).
In cadrul cercetarilor preliminare, soferul a declarat ca nu avea cunostinta de faptul ca bunurile transportate, a caror valoare pe piata se ridica la suma de aproximativ 600.000 euro, sunt susceptibile a fi contrafacute.
Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu inspectorii vamali din cadrul D.R.A.O.V. Timisoara si specialisti din cadrul S.R.I. Timisoara continua cercetarile in vederea stabilirii autenticitatii produselor mentionate si depistarii persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Bunurile urmeaza a fi retinute in vederea confiscarii daca se constata ca acestea aduc atingere dreptului de proprietate, iar cetateanul maghiar va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de realizarea in scopuri comerciale cu orice mijloace si in orice mod, de marfuri sau dispozitive pirat de control al accesului precum si importul, tranzitul sau orice alta modalitate de introducere a acestora pe piata interna.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana