31 iulie 2012

Doi contrabandisti retinuti si 9.000 pachete de tigari confiscate la frontiera romano-ucraineana

 Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat si retinut doi barbati, cetateni romani, care au incercat sa introduca ilegal in Romania aproximativ 9.000 pachete cu tigari, in valoare de peste 60.000 lei.
In data de 30 iulie a.c., la nivelul S.P.F. Radauti, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, lucratorii nostri au observat, in apropierea liniei de frontiera un grup de persoane care transporta spre interiorul tarii mai multe colete voluminoase ce contineau tigari de contrabanda.
Politistii de frontiera au procedat la somarea si urmarirea suspectilor reusindu-se retinerea a doi barbati, C. Ilie in varsta de 43 ani din orasul Vicovu de Sus si P. Constantin de 26 ani, domiciliat in mun. Radauti, ceilalti retragandu-se pe teritoriul statului vecin.
Au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru efectuarea cercetarii in comun a evenimentului.
In urma inventarierii coletelor cu tigari a rezultat cantitatea de 8.750 pachete cu tigari, marca Doina de provenienta R. Moldova, in valoare de 61.250 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
Persoanele in cauza sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsire a infractiunii de contrabanda in forma agravanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana