27 iulie 2012

Mita de peste 1.600 de euro refuzata de un politist de frontiera


Un politist de frontiera a denuntat imediat Directiei Generale Anticoruptie incercarea unei persoane de a-i oferi bani pentru a nu-si indeplini atributiile conferite de lege. Cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.) a fost organizata actiunea de prindere in flagrant.
In urma denuntului formulat de un politist de frontiera din cadrul S.P.F. Stanca la Directia Generala Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Botosani, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au retinut aseara, 26 iulie a.c., o persoana, cetatean din Republica Moldova, pentru cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita. Aceasta a oferit suma de 1400 euro si 920 lei unui politist de frontiera pentru a nu-si indeplini atributiile conferite de lege.
Totodata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca au intocmit pe numele femeii si a sotului acesteia dosar penal pentru contrabanda.
In cauza s-a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.).
Astfel, ieri, 26 iulie 2012, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice a oprit pentru control, in localitatea Stanca, un autoturism inmatriculat in Romania, condus de Constantin G., cetatean moldovean, in varsta de 42 ani.
La controlul efectuat asupra autoturismului, in bordul masinii au fost descoperite 40 pachete de tigari, fapt pentru care autoturismul si pasagerii au fost condusi la Sectorul Politiei de Frontiera Stanca in vederea efectuarii unui control amanuntit.
In acest timp, Diana G., cetatean R. Moldova, in varsta de 39 ani, pasagera in autoturism, a promis unui politist de frontiera o suma de bani pentru ca acesta sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu si sa nu controleze autoturismul.
Politistul de frontiera a adus imediat la cunostinta superiorilor sai situatia de fapt si a sesizat Directia Generala Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Botosani.
Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, lucratorii D.G.A., cu sprijinul D.G.I.P.I. au organizat actiunea de prindere in flagrant, prilej cu care Diana G. a fost prinsa in timp ce oferea politistului 1.400 euro si 920 lei. Pe numele femeii a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, aceasta fiind retinuta, urmand ca astazi, 27 iulie a.c., sa fie prezentata Tribunalul Botosani cu propunere de arestare preventiva.
In urma controlului amanuntit efectuat asupra masinii cu ajutorul cainilor de serviciu, au fost gasite ascunse si nedeclarate, in bord, in podul pedalier, in locasul pentru roata de rezerva, in locasurile de sub bancheta spate si in plafonul autoturismului, cantitatea de 1.066 pachete tigari, cu timbru de acciza R. Moldova.
Cantitatea totala de tigari, in valoare de 4.900 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul in valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Stanca.
Pe numele celor doi cetateni moldoveni, a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor asimilate contrabandei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana