22 iulie 2012

Sase migranti ascunsi in remorca unui automarfar incarcat cu europaleti


Politistii de frontiera de la P.T.F. Varsand au descoperit sase migranti, ascunsi in remorca unui automarfar incarcat cu europaleti, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
In data de 21.07.2012, in jurul orelor 08.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Ovidiu D., in varsta de 44 ani, sofer al unui automarfar inmatriculat in Romania care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, europaleti pe ruta Timisoara - Italia.
Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, s-a constatat ca pe compartimentul marfa nu era aplicat un sigiliu, fapt pentru care politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control amanuntit al mijlocului de transport. Astfel, in compartimentul marfa au fost descoperite, ascunse printre europaleti, sase persoane de sex masculin.
Soferul impreuna cu cei sase barbati au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera pentru cercetari. Cetateanul roman a declarat ca nu cunoaste modul in care cele sase persoane au urcat in automarfarul pe care il conduce.
Din cercetari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 20 si 28 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
Celor sase persoane li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, vinovatia soferului urmand a fi stabilita in cadrul cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana