27 august 2012

Douzeci si trei de migranti retinuti la frontiera in ultimele 48 ore


Politistii de frontiera din vestul tarii au depistat si retinut, in ultimele 48 ore, sapte grupuri de migranti formate din 23 persoane, cetateni algerieni, tunisieni, palestinieni, marocani, nigerieni, egipteni si din R. Moldova, care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.
  • In ultimele doua zile, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Jimbolia, Moravita si Sannicolau Mare, jud. Timis, au depistat in zona de competenta, cinci grupuri de migranti, formate din saisprezece persoane.
    Unusprezece dintre migranti au fost depistati la frontiera cu Ungaria, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara noastra, iar ceilalti cinci au fost retinuti la granita cu Serbia, cu intentia sa intre ilegal in Romania.
    Cu ocazia verificarilor, in toate cazurile, s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Palestina, Algeria, Maroc, Tunisia si Nigeria, cu varste cuprinse intre 19 si 42 de ani.
    In cadrul primelor cercetarii, persoanele in cauza au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza. Unii dintre migranti au declarat ca s-au deplasat cu diferite autoturisme pana in zona Beba Veche, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii lor de catre politistii de frontiera.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Bors, jud. Bihor, au depistat, la data de 25.08.2012, la 200 m de linia de frontiera, pe rambleul caii ferate ce face legatura intre Episcopia Bihor - R. Ungara, patru barbati care se deplasau spre frontiera cu Ungaria.
    La cercetari s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni egipteni si algerieni, avand varste cuprinse intre 18 si 24 ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in Franta pentru a munci.
  • Alte trei persoane, cetateni moldoveni, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria au fost depistate de catre politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Berveni, jud. Satu Mare, in dreptul localitatii Oar, pe digul de pe malul stang al raului Somes, la aproximativ 250 de metri de linia de frontiera.
In toate cazurile, politistii de frontiera le-au intocmit celor 23 de persoane actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana