29 august 2012

Focuri de avertisment la frontiera de nord a Romaniei


   Politistii de frontiera din Maramures au retinut doi cetateni ucraineni care au incercat sa introduca ilegal in tara, cu o barca peste raul Tisa, 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 53.000 lei.Pentru retinerea celor doi barbati, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.
In seara zilei de 29 august a.c., o patrula a Politiei de Frontiera formata din doi lucratori din cadrul sectorului PF Sarasau, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in jurul orei 04.00, mai multe persoane aflate intr-o barca pe raul Tisa.
Ajunse pe malul romanesc, persoanele in cauza au inceput sa descarce mai multe colete voluminoase, pe care le transportau catre DN 19.
In acel moment politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a barbatilor, insa acestia au abandonat coletele si au incercat sa fuga in directii diferite.
Ca urmare a acestui fapt, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca conform legii armamanetul din dotare, tragand doua focuri de avertisment in plan vertical, in urma actiunii fiind retinuti doi cetateni ucraineni implicati in activitatea infractionala.
La fata locului au fost descoperite 12 colete ce contineau cantitatea de 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 53.000 lei, intreaga cantitate de tigari fiind ridicata in vederea confiscarii.
Cetatenii ucraineni sunt cercetati de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Totodata cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera impreuna cu autoritatile de frontiera vecine in vederea probarii intregii activitati infractionale si a identificarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana