21 august 2012

Mita de 300 de dolari refuzata de un politist de frontiera


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, au prins in flagrant un cetatean ucrainean care a incercat sa ofere 300 de dolari unui politist de frontiera pentru a nu i se intocmi dosar penal dupa ce acesta impreuna cu o alta persoana au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania.
Luni, 20 august a.c., politistii de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au retinut doua persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina in Romania.
Cei doi barbati, cetateni ucraineni, au fost condusi la sediul inspectoratului in vederea continuarii cercetarilor.
In acest timp, unul dintre barbati i-a promis unui politist de frontiera o suma de 300 de dolari pentru a nu ii intocmi dosar penal si pentru a nu lua masurile legale ce se impun.
Politistul de frontiera a adus imediat la cunostinta sefilor sai situatia de fapt, care au sesizat Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures.
Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, politistii de frontiera si lucratorii D.G.A. au organizat actiunea de prindere in flagrant.
Cetateanul ucrainean este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si trecere ilegala a frontierei de stat. Pe numele lui procurorul de caz a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore.
De asemenea, cealalta persoana este cercetata pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana