30 septembrie 2012

24 persoane depistate la frontiera verde cu Serbia

Politistii de frontiera timiseni au depistat in ultimele 48 de ore cinci grupuri de migranti, formate din douazeci si patru persoane, care au intrat ilegal in Romania din Serbia. In cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Lucratorii nostri din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita, Lunga si Sannicolau Mare au depistat pe camp cinci grupuri de migranti, formate din douazeci si patru barbati.
Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediul Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. S-a stabilit ca barbatii depistati sunt cetateni din Algeria, Egipt si Palestina cu varste cuprinse intre 26 si 39 de ani.
In cadrul primelor cercetari cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.
Pe numele celor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
In luna septembrie, politistii de frontieradi cadrul I.T.P.F. Timisoara au depistat 303 persoane care au intrat ilegal in Romania dinspre Serbia, sau intentionau sa treaca ilegal frontiera verde pentru a ajunge in Ungaria. Pe sectiuni de frontiera, cele mai multe persoane au fost depistate la Sectorul Politiei de Frontiera Lunga - 115 persoane (aproximativ 40% din totalul I.T.P.F. Timisoara).
In topul celor care au fost depistati in tentativa la frontiera se afla cetatenii din Algeria - 137 persoane, Palestina - 64 persoane, Afganistan - 17 persoane, urmati de cetatenii din Pakistan si Maroc.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana