21 septembrie 2012

45 persoane retinute, in ultimele 24 de ore, la frontiera cu Serbia si Ungaria


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in ultimele 24 de ore, opt grupuri de migranti, formate din patruzeci si cinci persoane, care fie incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia, fie sa treaca frontiera ilegal in Ungaria.In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Lucratorii nostri din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita, Lunga si Sannicolau Mare au depistat in zona de competenta opt grupuri de migranti, formate din patruzeci si cinci de persoane, dintre care o persoana de sex feminin.
Treizeci si opt dintre migranti au fost depistati la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara noastra, iar ceilalti sapte au fost retinuti la granita cu Ungaria, intentionand sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
Persoanele descoperite pe camp nu aveau documente de identitate asupra lor motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. In cele opt cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Kenia, Palestina, Algeria, Somalia, Tunisia si Nigeria, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani.
In cadrul primelor cercetari cu totii au declarat ca aveau intentia sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza. De asemenea, persoanele depistate la frontiera cu Ungaria au mai declarat ca s-au deplasat pana in localitatea Cenad, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste terenurile agricole din zona de frontiera pana in momentul retinerii.
Pe numele celor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana