30 septembrie 2012

Focuri de arma in Muntii Maramuresului, la 1.600 metri altitudine


Politistii de frontiera de la granita cu Ucraina au desfasurat, in Muntii Maramuresului, la 1.600 metri altitudine, o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.In cadrul actiunii, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, conform prevederilor legale si au fost confiscate 8.862 pachete tigari de provenienta ucraineana ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
In data de 29.09.2012, in jurul orei 22.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au observat, in apropierea frontierei de stat, in Muntii Maramuresului, la 1.600 m altitudine, un grup de persoane care se deplasau dinspre frontiera spre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor prin voce, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase 4 focuri de arma in plan vertical, fara a exista raniti, reusindu-se astfel retinerea unui barbat.
Profitand de zona muntoasa impadurita, terenul accidentat si conditiile meteo nefavorabile (ceata densa), celelalte persoane au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
Persoana retinuta a fost identificata ca fiind: B. Fedor de 21 de ani, din jud. Maramures.
La fata locului au fost descoperite 18 baxuri ce contineau cantitatea de 8.862 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 80.000 lei.
Totodata, s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea cercetarii evenimentului in comun.
In cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar in continuare se fac cercetari pentru depistarea persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana