20 septembrie 2012


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, in cooperare cu ofiteri S.C.C.O Salaj, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare, au destructurat o grupare infractionala axata pe trafic de persoane. Astfel, au fost retinute trei persoane care urmau sa transporte in Italia doua tinere, dintre care o minora in varsta de 13 ani, in vederea practicarii prostitutiei. Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni, trafic de persoane si trafic de minori, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.
In data de 18.09.2012, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multe persoane de pe raza judetului Satu Mare au organizat activitati de racolare, cazare si transport spre Italia a doua tinere, dintre care una minora, in vederea practicarii prostitutiei.
Astfel, in baza delegarii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Satu Mare si S.P.F. Petea, in cooperare cu S.C.C.O. Salaj si cu sprijinul S.J.I.P.I. Maramures au organizat si desfasurat o actiune in vederea retinerii persoanelor implicate in aceasta activitate infractionala.
Drept urmare, in P.T.F. Petea, a fost depistat pe sensul de iesire din tara un autoturism marca Mercedes la volanul caruia se afla Nicolae P. de 23 ani din judetul Satu Mare, precum si Andrei L. de 22 ani, din acelasi judet.
In aceeasi zi, a fost depistat pe raza localitatii Petea un alt autoturism marca Fiat in care se aflau Nicoleta P. de 26 ani din judetul Satu Mare, Adriana D. de 18 ani din judetul Salaj si o minora in varsta de 13 ani din judetul Bistrita Nasaud.
Pe timpul cercetarilor s-a stabilit ca Adriana D. si minora au fost racolate si cazate de Nicolae P. si Nicoleta P. la locuinta acesteia din urma, in vederea transportarii lor in Italia, in scopul exploatarii sexuale a victimelor.
In acest sens, cei doi au organizat scoaterea ilegala din Romania a victimelor cu sprijinul lui Andrei L., care i-a determinat pe parintii minorei, prin inducerea lor in eroare, sa semneze o procura pe baza careia aceasta sa poata iesi din Romania impreuna cu cei trei. In data de 18.09.2012, acestia, impreuna cu cele doua victime, au incercat sa iasa din tara cu doua autoturisme.
Asupra celor doua masini a fost efectuat un control amanuntit ocazie cu care, in autoturismul marca Fiat au fost descoperita sub bancheta din spate cantitatea de 234 pachete de tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 1.000 lei, precum si cantitatea de 17,5 litri de bauturi alcoolice, in valoare de 525 lei.
Fata de inculpatii Nicolae P., Nicoleta P. si Andrei L. se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat in vederea savarsirii de indractiuni, trafic de persoane si trafic de minori.
Pe numele celor trei persoane procurorul de caz a emis ordonante de retinere pe 24 de ore. Acestea au fost prezentate instantei de judecata care a emis pe numele lor mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
De asemenea autoturismul marca Fiat, in valoare de aproximativ 2.500 euro, respectiv tigarile si alcoolul au fost ridicate in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.
In continuare, se fac cercetari pentru identificarea si retinerea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana