20 septembrie 2012

Setci si zeci de kilogame de peste confiscate in Delta Dunarii

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, in urma carora au identificat patru cetateni romani E.M., T.V.S , S.F. si G.V, cu varste cuprinse intre 18 si 35 ani, domiciliati in judetul Tulcea, care pescuiau fara a avea documente legale pentru a desfasura o asemenea activitate in Delta Dunarii, respectiv care sustrasesera 30 de kilograme de peste dintr-o amenajare pisciciola.
Plasele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cantiatea de peste, evaluata la 372 lei, a fost predata societatii prejudiciate.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de utilizare a plaselor de pescuit tip setca fara a poseda documente legale, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009, respectiv furt piscicol, fapta prevazuta si sanctionata de art. 68, ind. 1 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009. 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana