5 octombrie 2012

20 migranti retinuti la frontiera cu Serbia

 Politistii de frontier din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in ultimele 24 de ore, sapte grupuri de migranti, formate din douazeci persoane, care incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia.In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, judetul Timis, au observat si retinut, in decursul ultimelor 24 de ore, in zona de competenta, in cadrul unor misiuni specifice desfasurate la frontiera cu Serbia, sapte grupuri de migranti, formate din douazeci de persoane de sex masculin.
Persoanele descoperite pe camp nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care lucratorii nostri au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. In cele sapte cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Egipt, Nigeria, Pakistan, Bangladesh si Tunisia, cu varste cuprinse intre 18 si 33 de ani.
In cadrul primelor cercetari, cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau documente legale.
Pe numele celor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
In aceasta saptamana, politistii de frontiera timseni au depistat 67 de migranti, 57 dintre acestia fiind retinuti dupa ce au trecut fraudulos frontiera din Serbia in Romania, iar alti 10 au fost depistati in timp ce intentionau sa iasa ilegal din Romania, spre Ungaria.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana