11 octombrie 2012

5.000 pachete tigari de contrabanda si doi cetateni romani retinuti la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, in urma careia au fost retinuti doi cetateni romani, cu varste de 24 ani, respectiv 25 de ani, care intentionau sa introduca ilegal in Romania 5.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana.
Astfel, o patrula a politistilor de frontiera din cadrul S.P.F. Tarna Mare, judetul Satu Mare, pe timpul unei misiuni de supraveghere si control a frontierei de stat, au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de persoane care se deplasa, prin padure, pe directia localitatii Tamaseni, dinspre frontiera spre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza moment in care acestia au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
Lucratorii nostri au retinut doi cetateni romani, Marius P., 24 ani si Vasile S. de 25 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Satu Mare.
Totodata, in zona in care au fost retinute persoanele, politistii de frontiera au descoperit 10 colete care contineau 5.000 pachete de tigari marca Jin Ling cu timbru specific magazinelor duty-free din Ucraina, in valoare de 21.550 lei.
Cei doi cetateni romani sunt cercetati acum pentru complicitate la contrabanda.
Totodata, politistii de frontiera, in cooperare cu autoritatile de frontiera ucrainene, continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in acest caz.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana