4 octombrie 2012

Douazeci si cinci de migranti depistati la frontiera in 24 de ore


In ultimele 24 ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 25 persoane, cetateni din Pakistan, Sri Lanka, Afganistan, Algeria, Maroc si Liban, care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, pentru a ajunge in Spatiul Schenen. Cincisprezece migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea si alti zece de catre politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, toti pe sensul de iesire din tara.
  • In data de 04.10.2012, in jurul orei 02.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, in cadrul unei actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta, a identificat si retinut noua persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera pentru a trece ilegal in R. Ungara.
    Cele noua persoane au fost retinute la aproximativ 150 de metri fata de linia de frontiera, fiind conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt sase cetateni afgani, un cetatean algerian, un cetatean marocan si un cetatean libanez, cu varste cuprinse intre 12 si 46 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
  • In data de 03.10.2012, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, a oprit pentru control, pe comunicatia Chisineu Cris-Varsand, aflata in apropierea frontierei de stat, un autoturism marca Mazda, inmatriculat in Franta, condus de cetateanul francez S.N., in varsta de 48 ani.
    In autoturism se aflau sase persoane (doi minori si patru adulti) care nu au putut prezenta documente de identitate, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru verificari.
    In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Sri Lanka, cu varste cuprinse intre 15 si 31 de ani si intentionau sa treaca ilegal in Ungaria.
  • In data de 03.10.2012, in jurul orei 20.45, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, a observat zece persoane care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 50 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Cenad, in vegetatia din apropierea frontierei.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Pakistan, cu varste cuprinse intre 19 si 24 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen. Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana la Sannicolau Mare si de aici pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Cei zece au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau documente legale.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana