7 octombrie 2012

Nouasprezece migranti retinuti la frontiera cu Serbia

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in ultimele 48 de ore, sase grupuri de migranti, formate din nouasprezece persoane, care incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia.
In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Lucratorii nostri din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga si Moravita, judetul Timis, au observat si retinut, in decursul ultimelor 48 de ore, in zona de competenta, in cadrul unor misiuni specifice desfasurate la frontiera cu Serbia, sase grupuri de migranti, formate din nouasprezece persoane de sex masculin.
Persoanele descoperite pe camp nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care lucratorii nostri au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei.
In cele sase cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Egipt, Algeria, Pakistan si Tunisia, cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani.
In cadrul primelor cercetari, cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau documente legale.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana