4 octombrie 2012

Peste 11.000 pachete tigari de contrabanda depistate la frontiera cu Ucraina si Serbia

 In ultimele 24 ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara si I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat, in urma unor actiuni pentru combaterea contrabandei, peste 11.000 pachete de tigari, in valoare totala de aproximativ 97.300 lei.
Tigari ascunse in autoturism
Ieri 03.10.2012, in jurul orei 14.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Naidas, judetul Caras Severin, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, inmatriculat in Italia, condus de cetateanul roman Vasile D., in varsta de 32 ani.
La controlul fizic al autoturismului s-au gasit ascunse, sub bancheta din spate si in portbagaj, mai multe pachete de tigari de diferite marci, unele fiind disimulate in saci de rafie.
In urma inventarierii tigarilor descoperite in interiorul autoturismului, s-a gasit cantitatea de 3.490 pachete cu timbru sarbesc si fara timbru, in valoare de 34.900 lei.
Pe numele persoanei in cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul sectorului pana la finalizarea cercetarilor.
Tigari transportate cu mopedul si ascunse in "gluga de coceni"
Tot ieri, in jurul orei 16.00, o patrula a politistilor de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, judetul Suceava, a observat, in apropierea frontierei de stat pe directia localitatii Vicovu de Sus, o persoana de sex masculin care se deplasa cu un moped dinspre frontiera cu Ucraina spre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
La vederea echipajului Politiei de Frontiera, barbatul a abandonat mopedul si a incercat sa fuga.
Cel in cauza a fost retinut imediat de politistii de frontiera, in urma verificarilor stabilindu-se ca acesta este cetateanul roman, C. Costica, in varsta de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
La cercetarea terenului, in zona unde era abandonat mopedul, au fost descoperite, ascunse intr-o gluga de coceni, 1.950 pachete tigari de provenienta ucraineana si R. Moldova, in valoare de peste 12.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari si mijlocul auto au fost ridicate in vederea confiscarii, iar pe numele lui C. Costica s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
Tigari abandonate langa frontiera
Tot in cadrul unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, judetul Maramures, au descoperit, abandonate in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Campulung la Tisa, mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.
Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.590 pachete cu tigari, in valoare de 50.310 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana