17 octombrie 2012

Prins de politistii de frontiera cu coletele cu tigari in spate

 Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti au depistat si retinut un cetatean roman care intentiona sa introduca ilegal in Romania 5.500 pachete cu tigari de contrabanda.
In data de 15 octombrie 2012, in jurul orei 20.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti au observat, cu ajutorul sistemelor tehnice de supraveghere a frontierei, pe directia localitatii de frontiera Damideni, o persoana care se deplasa dinspre malul raului Prut catre interiorul tarii si care nu isi justifica prezenta in zona la acea ora.
Imediat, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul sectorului s-a deplasat la fata locului, pentru a verifica persoana in cauza. La vederea politistilor de frontiera, barbatul a incercat initial sa fuga, abandonand coletele, insa politistii de frontiera au reusit retinerea acestuia in scurt timp.
In urma verificarilor specifice efectuate s-a stabilit ca barbatul este cetateanul roman Daniel L., de 24 de ani, domiciliat in localitatea Damideni, care intentiona sa transporte coletele cu tigari de la malul raului Prut spre localitatea Damideni, jud. Botosani.
In apropierea malului raului Prut si in zona unde a fost retinut barbatul au fost descoperite patru colete abandonate, ambalate in folie de polietilena de culoare neagra, care contineau 110.000 tigarete marca Plugarul, de provenienta R. Moldova, in valoare totala de 51.100 lei.
Pe numele barbatului, politistii de frontiera au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, fiind anuntate si autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana