15 octombrie 2012

Tigari de contrabanda in valoare de 67.000 euro depistate la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au desfasurat in zona de competenta mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, fiind retinute in vederea confiscarii 33.000 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de 303.600 lei, pe care mai multe persoane de sex masculin intentionau sa le introduca ilegal in Romania.Pentru retinerea celor implicati, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase noua focuri de arma in plan vertical.Pe numele celor in cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de c ontrabanda, evaziune fiscala si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 13 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti in cooperare cu S.C.C.O. Satu Mare au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 20.00, lucratorii nostri au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Camarzana, doua persoane care cercetau zona.
    Imediat, pe aceeasi directie, a mai fost observat un grup de persoane care se deplasa dinspre frontiera spre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea persoanelor in cauza. Deoarece acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, noua focuri de avertisment in plan vertical.
    Drept urmare, au fost retinute 6 persoane implicate in activitatea de contrabanda, celelalte abandonand coletele pe care le transportau si profitand de intuneric, zona muntoasa si impadurita, s-au dispersat pe mai multe directii.
    In urma verificarilor efectuate de politistii de frontiera s-a stabilit ca una dintre persoanele retinute este cetateanul roman M. Teodor de 42 ani din judetul Satu Mare, iar celelalte 5 sunt cetateni ucraineni cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 60 de colete ce contineau cantitatea de 30.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 273.600 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate acum pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si trecere ilegala a frontierei de stat.
    Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
  • Tot ieri, in urma unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, jud.Suceava, au descoperit, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Izvoarele Sucevei, mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Imediat, au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de proveniena ucraineana, in valoare de 30.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar cercetarile sunt continuate in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana