4 noiembrie 2012

8.400 pachete de tigari de contrabanda transportate cu VW Bora

Politistii de frontiera botosaneni au descoperit intr-un autoturism VW Bora oprit in Cotu Miculinti, 166.980 tigarete, fara documente de provenienta, care au fost introduse ilegal in tara, peste raul Prut.

In data de 02 noiembrie a.c., in jurul orelor 12.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, in cadrul unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, au oprit in trafic un autoturism, inmatriculat in Romania, in care se aflau cetatenii romani Florin C. in varsta de 22 de ani si Alin D. de 30 de ani.

La un control sumar al autoturismului au fost observati mai multi saci de rafie in portbagaj si pe bancheta din spate, ce contineau tigari.

In cei 7 saci de rafie au fost descoperite 166.980 tigarete marca Plugarul, cu timbru R. Moldova.

Pe numele celor doi barbati politistii de frontiera au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete.

Autoturismul in valoare de 22.400  lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Radauti Prut, iar cantitatea de 166.980 tigarete in valoare de 72.331 lei, a fost confiscata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana